2015. február 7., szombat

Mogyoróvajas-tejcsokis bonbon

































Karácsony környékén kaptunk pár szem Reese’s mogyoróvajas csokoládét. Most kóstoltam először, és azt hiszem, függő is lettem, egyszerűen tökéletes párosítás a mogyoróvaj enyhe sóssága és a tejcsoki édes íze - nem lehet abbahagyni...
Innen jött az ötlet, egy hasonló, mogyoróvajas-tejcsokis bonbon töltelékhez, az akkor éppen aktuális, karácsonyi hangulatú transzfer fóliával díszítve. 
Azóta már sokszor elkészítettem, mert nagyon gyorsan megvan, és egy bonbonnál ez nagy előny tud lenni  – leginkább azért, mert egyszerre mindig többféle készül, és akkor már nem mindegy, mennyi az egyes töltelékekre szánt idő.
Enyhén darabos mogyoróvajból finomabb, mint a krémes változatból, de a legjobb elektromos aprítóval, sós földimogyoróból darálni.

Hozzávalók:
(24 darabhoz)
- A töltelékhez:
  70 g mogyoróvaj
  70 g tejcsokoládé (nálam Milka noisette)
  40 g habtejszín (legalább 30%-os)
- A csokiburokhoz:
  200 g 70-80%-os étcsoki

Elkészítés:
A tejcsokis töltelékhez a tejszínt felforralom, és a lángról levéve simára keverem benne a feldarabolt tejcsokit.
Az étcsokit temperálom, elkészítem a csokihüvelyeket és 5 percre a hűtőbe teszem, hogy megdermedjenek.
Nyomózsákból a mélyedésekbe adagolom először a  mogyoróvajat, majd a tejcsokis krémet, helyet hagyva a lezárásnak, majd még 15 percre visszateszem a hűtőbe.
Az újratemperált csokival lezárom a bonbonokat. Újabb 30-40 perc hűtés után kifordítom a kész bonbonokat a formából.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése